Friday, May 22, 2009

AKU SUDAH KEMBALI~

well, maaf la lama xtulis blog...
banyak sangat bende nk kene settle semenjak 2 menjak nih...
busy teramat~
aku pun banyak kesah nak share ngn korg semua... ada gambar2 baru...
hmmm...
nanti aku akan upload pix kat blog ni ye....
tungguuuuuu!!!!!

Saturday, April 18, 2009

kisah donut dan sumpahannya

Pada suatu hari....

susah aku mau ceritakan kembali kesah donut yang tragis ni.....

kisah donut yang telah membuatkan aku menangis....

pakcik yang buat aku menangis! 

sakit sungguh hati aku.....

hmm... apepun... INI sumpah aku! 

AKU TAKKAN MAKAN DONUT LAGI... TAKKAN... AKU BENCI DONUT.......MELAINKAN PAKCIK YANG SUAP AKU! 


kerana donut aku nangis! aku xkan lupakan sejarah itu!  16 April 2009.......

Saturday, March 28, 2009

Cheezy wedges + Durian..

well, nak citer ni.. semalam order KFC kt Mines... rumate tercinta pesan.... klu la die xpesan, hmm.. xde nye aku mau beli sbb semalamnye dah mkn kfc ngn pakcik tersayang.. hahaha.. lgpun punye la ramai kt kfc mines tu.. huhu.. beratur smpi sakit kaki aku... last2 giliran aku pon tiba...

"hi.. i nak take away.. Snack plate 1 set, plus cheezy wedges.. yang snack plate tu, ayamnya original, nak dada ngn peha.. pastu, cheezy wedges extra cheese ye.." tu je yg aku ckp.. xde demand lebey2..

lepas beli tu aku balik laa... then bg rumate... then bila dia nak makan.. tkejut la bila dapat cheezy wedges yg betul2 erm korang tengok la sendiri....... geli pon ade.. sbbnye mane la nk dapat wedges nye... terpaksa mengorek2 di sebalik cheese yg melambak tu.. hahahahaha.... agaknye org kerja kt kfc tu kata " hah.. amik kau extra seextraanya cheese aku bagi baeeekkkk punya!"

last2 tergelak la kitorg bila tgk balik... tak habis mkn pun... MUAK!!!! sangat2 MUAK.. aku dh mkn claypot chicken rice plus mushroom td... so, mmg dh kenyang.. then rumate aku ajak2 mkn kfc tu.. aduhh.. xleh masuk lagi... dh penuh dah tangki2 kt perut ni ha... hehehehe..

then, cerita psl durian pulak, baru2 ni aku, atie, naza ngn fara sewa keta.. kami bersiar2 mencari hamper utk ahad ni... ade kejohanan ragbi.. beli hamper kat econsave... pastu... balik tu singgah la kat luar UPM tepi jalan beli durian... sedapnyeeee..... 2 biji licin.. mengah perut mkn durian!!! tp aku puas~ sbb mak, ayah n pakcikku tau betapa aku mau mkn durian sejak 2 minggu sudah... bila dpat mkn, rasa yg xtau nk ckp laa... huhuhu.... tu je nk share wt masa ni.. :)

Sunday, March 22, 2009

FINALLY... IT'S OVER!!!

Alhamdulillah, bersyukur sangat2 kepada Allah s.w.t kerana memudahkan urusan kami semua pagi ini.. aku amat lega sekali apabila KEMPEN SIHAT DAN BEBAS KANSER ini telah habis dengan jayanya... pagi-pagi lagi dah bersiap punyalah semangat sbb penganjur kenelah datang awal~ kalau lambat, susah laa... Dah la bas xde.. Nasib baik Pakcik Eric bawak kereta sesuai la muat la sumbat kawan2 dlm tu! ehehehe... Sampai2 je sana, keadaan Foyer FPSK xla bersih mana... ada sampah2 cm tisu, plastik straw, sampah kecik2 kat lantai.. kawasan VIP pulak tu... ish.. nk xnak,terpaksa la aku n fafaw ngutip sampah bende2 tu.. xkan nk harap org buat pulak...

Hari ni tugas aku sebagai Usher VIP YB Dato Dr. Mohamad Satim b Diman.. ADUN Sri Serdang dan juga Ahli Lembaga Pengarah UPM... hmmm.. bangga betul dapat jadi usher VIP tu.. arghhh... hensem pulak tu... YB Dato Satim sangat sporting dan peramah.. aku seronok bila seorang YB sangat prihatin dan sudi melapangkan masa untuk hadir ke program yang dianjurkan oleh pelajar-pelajar yg baru setahun jagung ni haa... Turut membanggakan bila NC mewakilkan TNCnya Prof Dr. Abu Bakar dan Prof Dr. Tai Shzee Yew hadir ke program ini...

Majlis dimulakan dengan perarakan masuk tetamu kehormat, nyanyian lagu Negaraku dan Putra Gemilang, bacaan doa, ucapan Pengarah, Ucapan TNC dan ucapan YB.... Kemudian, acara perasmian pun dimulakan.. Gimik yang simple yg mampu kami lakukan kerana kekurangan sumber.. Sebut pasal kekurangan sumber ni, banyak cerita di sebalik semua ini.. Macam2 yg kami kurang seperti Walkie talkie, perhiasan pentas, katil utk pemeriksaan percuma, xde skirting meja utk VIP, xde sumber kewangan yg cukup... dan macam2 lagi keadaan kekurangan yang kami terpaksa kami hadapi... bayangkan perasaan takutnya kami terhadap program ini sebab banyak perkara yg telah kami siapkan pada awalnya terpaksa diubah-ubah semula kerana ada banyak kali pemantauan dibuat oleh Prof Mazanah... Kesian sangat kepada AJK Protokol dan program kerana sangat bertungkus lumus dalam menyiapkan Running order, teks ucapan, dan macam2 lagi la...

Selepas habis semua itu, VIP pun pergi la tgk pameran dan terus ke jamuan ringan yang telah disediakan... sebagai usher YB Dato Satim, aku pun terpaksa la ikut je mane YB pergi... huhuhu.. then lepas mkn, YB pun balik... acara dalam dewan tetap berjalan seperti yg telah dirancang... Lepas je habis menghantar YB, aku pun boleh la bersiar2 di dalam dan luar dewan... nampak mcm xde masalah je kt dalam dewan tu.. so, aku pun rilex la kejap...

Aku amat terharu sbb dapat pujian drp org2 luar yg dtg.. katenye program ni bagus sgt... dapat ucapan tahniah yg punyela banyak.. hmmm... rasa nk nangis pun ada sbb mereka xtau betapa susahnya nk handle program besar mcm ni.. lebih2 lagi dihadiri oleh org2 besar UPM... dengan kemudahan yang serba kekurangan, dengan msalah dalaman yg sangat serius, masalah kewangan, mcm2 masalah la yg menyesakkan kepala otak, dengan bebanan assignment yg kene hanta pada SELASA ni... semuanya perlu dijalankan dalam waktu terdekat ni... Minggu depan ada program g Pulau Perhentian la pulak.. Program anak angkat.. (Projek Kajian Etnografi KOH 3432) benda2 penting perlu difikirkan jugak.. kali ni aku di bawah unit hadiah dan cenderamata.. hmmm... yg pasti, tu semua akan disettlekan selepas menghantar assignment Prof. Dr. Norhasni pada selasa ni dan A'ment Puan Shima Kemahiran berfikir.. Sekarang ni, kitorg terpaksa bertungkus lumus menyiapkan a'ment Journal Dr. Hasni.... Bukan sbb suka buat last minit, tapi percayalah, idea itu lebih datang ketika kita betul2 fokus buat sesuatu kerja.. Aku pun sudah meminjam buku dari library utk buat rujukan.. hmmm.. tinggal nak olah dan taip je...

Lepas ni pulak ada post mortem, bende2 yg xbetul, yg salah, haruslah dibawa ketengah supaya next time punya program xakan terjadi bende2 mcm tu lagi....

Cuma aku sangat berbesar hati apabila program yg dirancang hanya dalam tempoh sebulan mampu dilaksanakan dengan berjayanya hari ni.. keberkesanan program ini dinilai juga oleh peserta-peserta melalui borang kaji selidik.. aku pun belum tgk lagi jwapan2 org terhadap program ini.. yang pasti, kini aku sudah boleh tersenyum~

Friday, March 13, 2009

hari yang sangat mencabar!

hari ni.. Jumaat 13/3/2009

mencatatkan sejarah bagi diriku...

aduh...

aku sebenarnya xsuka apa yang berlaku pada hari ini...

walau ada kemanisan hari ini, namun kepahitan yang berlaku tidak mampu ditutup oleh kemanisan yang sekelumit tersebut.

arghhh... aku tension..

aku sangat tertekan dengan Program Awareness ini.. sungguh membebankan otak!

dah la hari ini tarikh keramat kene hanta assignment.. hari last hanta a'ment...

semua org tension siapkan ament.. mahukan ament mereka yg terbaik.

pagi2 dah kene dengar bebelan prof mazanah.. katanya nasihat... tapi.. kalau asyik push2 telinga aku naik bosan mendengarnya.. naik sakit jiwa!

minggu depan tarikh keramat 22 Mac penentu segalanya.. kempen sihat dan bebas kanser yang dibuat dengan perancangan yg begitu singkat.. akan mengukur sejauh mana kebolehan kami menguruskannya...

berita gembira hari ini:
Dr Sallehudin setuju memberi ceramah tanpa sebarang bayaran.
TNC HEPA nk datang..
Pakcikku lulus ujian JPJ!!! tahniah eric~ akan ku kotakan janji ku...

berita tak gembira hari ini:
hmmm... ada orang masam muka dengan aku! tarik muka! muka xpuas hati dengan aku!
apsal?? aku pun xtau.. yang pasti.. aku sangat sedih bila mengenangkannya! kau sahabat aku sayang.. sampai hati kau buat begitu... apa salah aku!

Friday, March 6, 2009

Marley n Me

hari jumaat yang indah lagi menguntungkan.... pakcik, makcik, syafiq, yani n JD bersiar-siar di KLCC selepas habis interview kaunselor di SMK Puteri Titiwangsa utk tujuan assignment... hmmm... kalu ikutkan planning pakcik, banyak sungguh tempat utk dilawati dalam satu hari... antaranya... sunway, seremban, wayang atau genting... arghh... akhirnya... wayang juga jadi pilihan kerana memang dh berhajat nk tgk wayang pada awal2 nya....

Cerita yang menjadi pilihan makcik ialah Marley & Me...
Entah kenapa nk sangat tgk citer tu.. cm comel je tgk gelagat anjing dlm filem tu.. hanya 4 org je yg pegi tgk.. yani malas nk tgk wayang.. katenye mau jalan2... n kami menggunakan sepenuhnya kelebihan kad matrik kami semua untuk mendapatkan student price aje.. jimat RM2.. hehehe...

kami semua beli tiket pkul 1.45.. sementara menunggu nak masuk tgk wayang, kami pun jalan2 la sekitar KLCC itu... sempat makan2... dapatlah aku mkn yoshinoya.. uish.. rindu pada dagingnya yg sedap!!! then, usha2 kedai SONY... berangan nak beli kamera new arrival yg chantek n canggih itu.... sambil main -main barangan sony yang lain.. main laptop.. main hp.. dan sebagainya...

then waktu yang dinantikan tiba.. kami berempat kecuali yani masuklah kat tgv... tgk citer tu... kelakar... romantik... sedih... semuanya ada... keletah anjing kecik yg nakal.. dr kecik sampai besar xdengar ckp.. well, rate yg aku boleh bagi utk citer ni 4.0 out of 5 laa... bukan xbest.. tapi ini kisah tentang kekeluargaan n relationship between dog n human..aku nangis wei bila tgk movie ini.. adoii... sedih! but overall ok la.. not bad! kepada yg nk pegi tgk, silakan..

habis je movie.. kitorg balik la.. hehehe.. kelas kaunseling petang tu hangus~ tapi sehari sebelum tu dh bagitau lecturer yg kami pegi interview kaunselor.. hahaha.. so, harap xmarah la kot... ;)

Wednesday, February 4, 2009

tujuh..tujuh..tujuh...

7 CIRI-CIRI LELAKI IDAMAN ANDA:

-Beriman (mampu jd ketua keluarga yg baik..hehehe..)

-Memahami diri saya yg sentiasa busy
n bantu sy supaya sy boleh settlekan kebusyan yg ada..
-Pandai melayan/bergurau dan caring (sbb sy ni manja~)

-Badan tegap/sasa (cm pemain ragbi..sexy beb!!!)

-Kemas/Smart

-Boleh dibawa berbincang

-Bertanggungjawab
n penyayang


7 CIRI-CIRI LELAKI YANG ANDA TAK SUKA:


-Xromantik

-banyak songeh

-kedekut

-Kuat berpeluh yg berbau (eee... geli beb)

-Berbulu lebat... (eee..rimasnya!!!)

-Bodoh sombong
/x up to date...
-bajet hensem



7 ORANG YANG ANDA PERNAH MINATI SEPANJANG/SEUMUR HIDUP:


-
mase skola rendah.. (muhd amirul reza bin yahya)..manela ko skrg ye..
-Fahrin Ahmad(badan tegap... sexy tuuu...)

-Que Haidar (comey la muke dia!!)

-my gurlfren...

-sorg yg amat sy minati dulu... sangat sayang dia.. well, itu dulu.. dulu lain.. skrg lain.. (nama? ade laa..)

-skrg ni pun ada minat... tapi sekadar minat je..
-the latest one.. jenG3... hahahaha.. ade laa.. can't reveal the secret yet.. weee...


7 PERASAAN SEKIRANYA KELUAR DENGAN ORANG YANG ANDA MINATI:


- tuhan je tau cmne yg aku rasa.. sangat bahagia... beribu2 kali bahagia... syukur la sgt2...

-Cover perangai... sopan tahap maksima..

-rasa xnak balik... nk stopkan masa sbb nk bersama ngn org tu selama mungkin...

-rasa tenang yang teramat sgt...

-segan pun ade jugak... hehehehe... tp xde la segan smpai habes date... rugi laa!

-rasa nak peluk2 je org tu... (ish.. bkn muhrim.. terpaksa la pendam aje..)

-of course la gembira gembira n gembira....



7 TEMPAT ISTIMEWA YANG INGIN DILAWATI BERSAMA PASANGAN:


-nak melawat rumah keluarga masing2 laa.. (bakal mertua la katekan.. hehehehe..)
-bercuti bersama2 ke korea...
(korea negara idaman saya..)
-fav. restaurant kitorg....

-pegi beach... tgk sunset.... alahai.. romantika~ hahahahaha...

-travel all around da world....
bersama my luv...

-Of course shopping mall yg ade sale~ shopping la babe... beli baju sama2 ke... (sedondon gitu)

-tempat 1st date kitorg laaa...



BARANG ISTIMEWA YANG AKAN DIHADIAHKAN KEPADA PASANGAN:


-of course perfume yg sedap baunye...

-buku agama.. (bertambah keimanan si dia... hahahaha...)

-baju.. maybe couple t-shirt.. jersi ke..

-alatan sukan... (if my sayang main sukan laa.. kalau x, xde la..)

-tiket pergi konsert ke.. tiket pergi melancong ke.. wat surprise la katekan..

-belanja mkn kt restoran paling mahal... hahahaha.. bwk g mkn korean food ke..

-henfon baru ke.. hahahaha... (tu klu kewangan mencukupi laaa...)



7 TAJUK LAGU YANG AKAN ANDA NYANYIKAN UNTUK PASANGAN:


-mencintaimu (kris dayanti)

-Terima kasih cinta (Afgan)

-Kau satu-satunya (Ukays)

-Bertakhta di hati (Farahdhiya)

-Kenangan terindah (samsons)

-Lagu kita (Aizat)

-Ku cinta kau apa adanya (Once)

Saturday, January 31, 2009

holiday yang best!

wah.. rindu kat blogspot ni ha.. rindu.. nak menulis panjang2... hehehe... skrg dah nak habis cuti raya cina.. UPM bukan main seronok cuti seminggu... hahahahaha.. yang xseronoknya, otak aku serabut dengan assignment yang sudah tergalas ats bahu ni ha.. ade la jugak a'ment yang dah siap.. baru satu.. hehehe.. yg len belum! dateline semakin hampir.. adushhh.. sakit jiwa la pulak... hahahaha...

cuti ni ku manfaatkan 2 hari g genting.... bercuti... holiday.... hilangkan rasa tension mengadap buku.. kebetulan ade yang plan ke sana.. aku ape lagi.. join je la... hahahahaha.. siapkan je la duit2 then enjoy!!!!!!!!!!!!!!! hehehehe... seronok sgt2 kat sana... sejuukkk aje... nyamannn aje... hehehehe... pergi balik hari.. hr kamis n jumaat.. kamis g ngn pakcik eric n abgnya.. jumaat pulak trip bersama adik aku, ieda, bf n kwannye.. genting ngn umah aku xla jauh sgt.. dekat aje.. hehehehe... aku dapat la main 2 kali space shot tu.. yang setinggi 185 kaki with 67km/jam... nak gugur jantung aku masa main bende tu.. menjerit xhenti2 dari mula naik sampaila bende tu berhenti.. hehehehhe.. takut beb.. rasa gayat yang teramat sangat... dah tau gayat lagi mau naik.. nasib bek aku xde lemah jantung! hahaha...


naik sungai rejang flume ride... habes basah dibuatnya.. tp best sgt2... 2-2 hari aku naik bende tu.. walaupun basah, tp tarak hal la.. gumbira aje.... then naik pirate ship, naik ape lagi.. haa... masuk jugak snow world... sejuk beb!!! aku curik2 bawak kamera masuk dlm.. hehehehe.. hasilnye... tadaaaa... then kitorg maen token.. susah giler nk menang.. aku dah berharap sgt nk dapat teddy bear besar! bnyk kali try sampai berjaya.. hahahaha... last2.. gedabak beso teddy bear kaler pink! yahooo... seronok seyh! dan adik aku dapat singa yg medium size la.. kira ok la tu.. comey n sesuai dijadikan bantal peluk! hehehehe... pengalaman yg best bercuti bersama member2 n adik aku kat genting... wawawawawa... lupe la skejap ngn a'ment yg berlambak tu ha... hr kedua mlm tu kitorg g mkn kat pha pha seafood kat gombak! sedapp~ macam2 ada.... hehehehe... tu je la wat mase nih.. nnt smbung citer lagi ye..

Thursday, January 22, 2009

aku sunyi~

entah mengapa… tiba2 je aku terasa sunyi…sunyi sangat2… tanpa kehadiran org yang paling aku sayang di sisi…. aku terasa rinduuuu yang amat kepada kedua org tua ku…. rasa nk peluk je derg sekarang ni… agakya sebab dah lama xbalik rumah kot… sebulan tak balik… rindu pada leteran umi… rindu kat suara babah… kucing2 yang manja… arghhhh….. tensionnye… mahu sahaja aku peluk mereka menceritakan segala apa yang telah berlaku kepada diriku… segala kisah2 suka… kisah2 duka… yang pasti aku sedang nangis sekarang ni… berjurai air mata aku mengalir sbb pertama kali rasa lonely macam ni….

ketika kesunyian ini, mulalah aku teringatkan segala kisah2 duka aku… kisah2 kegagalan kasihku bersama si dia…. aku dah berazam nk lupakan dia…. Hatiku dah kosong…. tak ada siapa yang merantainya lagi… kini aku bebas… aku taknak bersedih lagi… aku xkan ulangi KEBODOHAN aku lagi… aku dah penat… hidupku perlu diteruskan… aku mahu mengecapi kebahagiaan bersama teman2 yang sentiasa memberi sokongan di saat mataku DIBUTAKAN kerana cinta.. aduhaiii…..

ntah kenapa aku membayangkan tiba2 nikmat mempunyai ibu dan bapa ditarik oleh Yang Maha Kuasa…. arghhhh…. begitu banyak dosaku kepada mereka… aku mahu minta ampun salam dan cium tangan mereka… sebelum apa2 terjadi, aku nak bersama mereka… aku sangat sayangkan umi dengan babah…

nina rindu umi…… rindu babah…. nina sedih….. sedih sangat…. lonelynya…..!!!!

Saturday, January 17, 2009

Busynyee!!!

hai semua.. lama rasanya xtulis blog... busy sangat2 dengan assignment yang bertimbun.. aduhai.. sem nie banyaknye kene keluar ke sana ke mari menginterview org, projek sana.. projek sini.. semuanya berkaitan dengan assignment... baru aku perasan sem ni bukan je tugasan berkumpulan.. ade jugak tugasan individu yang sama banyak ngn tugasan group... adehh.. sakit otak aku... ade gak aku terpikir nk holiday.. nak hilangkan segala lara dan kepeningan kepala akibat masalah yang bertimpa2... hmmm.. org kata, manusia normal la tu ade masalah.. aku tak lari daripada masalah sebab aku ni normal... Alhamdulillah, masalah cintaku sudah selesai.. dah tak de lagi nak menangis-nangis sebab aku dah boleh menerima hakikat dia bukan milikku... dia milik orang lain.. xpe.. xkesah.. aku dah lepaskan kau pergi.. pergi dari hatiku... now aku dah ok.. sedang recover myself with a lot of things to do.. sangat2 busy... kadang2 tu rasa tension yang teramat sangat bila berdepan ngn situasi yang amat menekan otakku...

baru-baru ni aku dilantik menjadi ketua kelas andragogi.. aiseyh man... bertambah2 kerja aku... ni semua pakcik eric la punye pasal... dicalonkannye nama aku... n budak2 kelas majoriti mengundi aku... hmmmm.. bukan menolak rezeki tapi aku ni malas sikit nk interframe terutamanya nk handle kelas... habesla kredit aku nk sms2 org smua.. nk buat itu nak buat ini... well, sebelum ni ak slalu mengundi.. mengenakan org lain supaya menang besar! dan kali ni aku diundi... hahahaha... memang semua balasan dunia... now aku pulak dah dapat tugas.. jadi ketua kelas... banyak bende nk kene buat..... baru aku tau betapa seboknye jadi ketua kelas nie... huhu...

skrg ni aku tengah sakit tekak.. cam batuk2 sikit... tapi.. aku ni degil.. batuk2 pun masih minum ais... ape lagi.. membebel la pakcikku tu ha... my favourite ice blended chocolate+vanila... nice sangat.. balik kuliah kdg2 aku beli... selang sehari la kot.. so, cm mane la nk baik kan... ngeh3... xpela.. esok2 baik la tu.. mata aku pon sakit ni ha... kat kelopak mata kiri tu... nak kata bengkak, xbengkak.. cm sakit laa.. xtau nk wat cmne.. adoiiiiiii..... nak g PKU, macam masih boleh bertahan lagi... bak kata wonderpets.. bertahan! bertahan! hehehehe... comey je~ hmmmm.. aku mcm dah ngntok dah... jom la tido.. esok ade koko.. ragbi.. 1st meeting lak tu.. ntah cmne la nnt agknye ye.. klu xbest, aku nekad nk gugurkan aje... biarlah kene bayar RM50 pun... klu xbest nk wat pe teruskan.... wat effect kt cgpa aku je nanti... well, i hope ragbi tu best laa.. Amin....

Friday, January 9, 2009

Rugby.....

wah.. hari ni pengalamanku nk ku kongsikan bersama kawan2 semua.. hr ni kelas cm biasa.. start pkul 8.30… aiseyh… liat betul bersiap pagi2… alangkah bagus klu xde kelas kol 8.30 hr nie.. ahahaha.. but, kewajipanku as a student haruslah dipenuhi…. pergila kelas… berjalan kaki bersama cik fafaw… hmmm… sampai ke kelas.. nasib bek xlewat.. well, takut gak klu lewat.. lect tu cm semacam je.. rupe2nye, lect yg lewat.. hahaha.. 8.25 kami sampai kelas… so, duduk la dalam kumpulan…. bincang notes minggu lepas cadangnye hr ni nk present ikut group…

hr ni kuliah xde… lect tu ulang lagi sekali abt assignment… about how to search journal on the internet… hmmm.. semangat ak nk carik jugak.. baru aku tau cmne nk cari journal kt web library upm… xde la susah sangat… hmmm.. nk kritik journal tu je la yg mungkin menyusahkan…. hahaha.. stakat nie baru ak dapat 1 journal utk dikritik.. ah.. lambat lagi nk hanta.. tapi ak dah berazam this sem nk try siapkan segala assignment cepat2.. so.. nnt buleh la berehat2..

lepas kelas.. ai… ade kelas lain pulak.. hmmm.. kelas ngn pn nurzatulshima.. mak ai…. masuk2 kelas je die dah baca kitab… xtau la kitab mazhab mana.. panjang betul berleter… 1st about kedatangan.. dia pantang org lewat.. katenye.. lewat 20 minit buleh masuk kelas die TAPI jgn sekali2 sign kedatangan.. hmmm pastu.. psl HP.. xleh guna langsung klu x kene rampas… then pasal pakaian… dia kata xleh pakai jeans dalam kelas dia.. xleh pakai selipar… hmmmm… klu pakai blaus tu ok.. tapi sluar slack… n kasut bertutup… hmmm… banyak betul syarat.. alhamdulillah… aku hr ni cukup syarat n selamat la xmenimbulkan masalah pakaian dalam kelas die.. nasib baik…

lepas je kelas, aku ngn fafaw berjalan ke park view… lunch kt sana.. kat sana jumpe al ngn faiz… so, kami mkn semeja laa.. pastu.. datang jali ngn z… wah.. meriah~ ramai2.. hmmm.. aku xselera sangat hr ni.. maklumla.. semalam puasa.. so, cm xkesah sgt klu xmkn tghari pon.. huhu.. tp xpela.. lauk cm best.. so, mkn la jugak.. sepinggan! hahahaha…. kenyangnye….. lepak2 kejap.. pastu g bank.. kuarkan duit… nk beli buku la katekan.. hehehe… so.. lepas je settle semua, ak balik la kolej… kepenatan di tengahari… but ak xtido pon… sebok on9…. ym….. macam2 laaa…

masa on9, wah… ak bukak website holiday ke bandung….. aku dah berangan2 nk g sana cuti sem nie… mmg nk sangat g shopping kt sana.. saje jalan2 kt tempat org… mak aku kata bandung lg ok drp jakarta… hmmmm… tgkla.. penat aku berym2 ngn member2 aku… nk mengajak la kononnye… kebetulan my bro on9… amboi…. banyak la songeh die.. demand giler! dah la diajak melancong bersama… pastu suro aku support lak tu… nk stay kat 5* hotel.. ade jacuzzi… nek flight nk bisnes class… aiseyh… geram betul… loye burok pulak die.. hmmm… aku suro die simpan about 600.. lebih ak support laa.. adik sendiri la katekan… xkesah la… ah.. die lagi kaya drp aku… so.. tgkla.. nnt ak pulak nk mintak die support aku..ahahahaha… taktik~

lepas je berangan2, cari2 journal, pastu ingt nk lelap la kejap mata nie… xdan nk lelap.. ade yg kol… ajak g tgk rugby… hmmmm… malas giler nk pegi… tapi… oleh sbb geng2 ak pegi.. so, ak pegi laaa… sampai je kt pdg ragbi FEM, terkjut plak bila tgk si JALI ngn AZA men ragbi… hahaha.. setau aku jali tu men hoki…. xpernah pulak aku tau die men ragbi… hahahaha.. mmg klako… men rempuh2… hmmm.. ganas gak men ragbi nie ek… dah la ak amik koko ragbi sem nie.. hmmm… cmne la agaknye nnt… haish.. rase cm nk tuka koko aje.. hahahaha..

last2 K6 menang.. hmmm KC kalah… xpela… janji aku dapat merit jd penonton.. hehehehe… malamnye ak ade kelas… hubungan etnik… aiseyh… kelam kabut la kitorg bersiap… ade yg xmandi.. ade yg mandi… hahahhaa.. kelas kol 8.. ragbi habes kol 7.. terhegeh2 tggu bas.. nk bersiap.. hmm mmg la xsempat… tp nasib bek la lect tu lagi lewat drp kitorg… hehehhee.. lega sangat2.. cume yg bengang tu, klu tau lect lewat, bek kitorg xyah terkocoh2 bersiap… hmmm.. mkn pon ade yg melecur lidah.. sbb panas sangat… kesian… nsib bek ak dah biasa makan panas2… hahahahaha…. kebal lidah aku..! =)

so, secara kesimpulannya… aku nk bgtau pasal rugby… pasal life ku hari nie.. huhu… rugby yg ganas.. n pelik… n berbau~ hahahaha…

Tuesday, January 6, 2009

Bukan Kasihku...

Inikah akhirnya
Tinggallah lara di sini
Terpadamlah api kasih
Setelah dikau pergi
Telah kukorbankan
Sudah aku curahkannya
Semua kasih suci pada dirimu


Takku mahu
Asmara kan hancur seperti debu
Takku mahu
Dirimu bukan lagi kekasihku
Dan di sini tinggallah aku
Menantikan kasih
Sesaat berlalu
Bertahun kurasa

Ohh manakah silapnya
Kemanakah kan kubawa
Erti cinta sejati
Cuma dimimpi

Oh pedihnya

Monday, January 5, 2009

Ketagihan Tiger .....

hmmm... ak xtau semenjak 2 menjak ni ngape aku suka sangat mengunyah biskut tiger ni ha.. hmmm.. dulu ak bukan suka sangat mkn biskut..jarang tgk aku sentuh biskut... dulu tekak aku ngade2 sikit... ala2 ketimuran... kebaratan aku xmen la.. aku xsuka chop2 nie.. chicken chop ke.. pasta2 ke.. piza2 ke aku kureng... tapi lamb chop aku suka.. hahaha.. tekak aku lebih kepada japanese food.. chinese food.. korean food.. well, klu jumpe je mknn tu semua pasti habes.. hahaha.. sodap! mak aku xpandai makan japanese food nie.. klu ak nk mkn hmmm.. aku slalunye g sorg je.. or else aku g ngn adik ak.. g mkn kat sakae sushi ke.. sushi king ke.. ichiban boshi ke.. xkesah la.. janji sedap! hmmm.. pernah skali kua berdua ngn adik aku.. order punye order.. mkn 2 org je dah harga RM80++.. pergh.. xpela.. nk mkn punye pasal kan.. perut kenyang hati gumbira~ hahaha.. so, bayar je la.. nasib baik kaya raya time tu.. chinese food pulak aku menggila mkn dim sum.. pernah skali aku p mkn dim sum kat kelana jaya.. wah.. sodapnye... siew mai.. wantan dan sebagainye la aku bedal... yg nampak sedap je aku mkn.. mcm pau2 tu xmain laa.. hehehehe.. aku ni pelik sebenarnye.. time aku ngidam nk mkn sesuatu.. walau susah cmne pon, aku akan cube memenuhi keinginan tekakku n hatiku utk pergi mkn bende yg aku suka tu.. berbalik kepada biskut tiger.. pagi ni je pas bangun je tido, aku ngap lagi biskut tiger.. tiger susu tau.. kali nie dah bungkusan yg ketiga dah.. adoiii.. bnyk betul aku mkn.. sebungkus RM2.50.. ade dalam 33 keping.. sekali mkn xtentu.. kdg2 5 keping.. 6 keping.. td je aku baru habiskan satu row=11keping... rumate aku yg suka makan biskut nie.. aku blajo drp dia la.. hahaha.. mule2 makan skeping je.. ai.. sedap pulak.. lama2 addicted~ hehehehe... sape nk jawab semua tu? hmm.. xkesah la.. asalkan biskut ni xmenggemokkan ok la kot... aku klu boleh sem nie dah azam dah.. nk kuruskan badan.. nk comey2 ckit.. haha.. pastu nk jimat cermat la klu buleh.. walaupon JPA tu beribu2.. tp xleh blanja sgt sbb aku nk simpan sikit wat pegi holiday nnt.. teringin aku nk g negara org.. so, aku mau simpan.. hutang PTPTN aku pon mak aku yg nak bayar kan.. alhamdulillah... lega sangat2.. sayang umi~ so, xusikla duit biasiswa aku tu.. leganya~

Sunday, January 4, 2009

Merentas Kampus~

Tajuk hari ni... merentas kampus.. hmmm... pagi2 buta ak dah kene bangun.. nk bersiap nk pergi berlari2 keliling kampus.. hmmm... set jam kul 5.30.. tapi.. bangun awal kol 5.. bgn ke toilet la.. hehehe.. pastu siap leh on9 kejap.. 5.25 ak sambung baring balik... bajet2 jap lagi la bangun balik... bila dah set jam lagi skali, aiseyh.... liatnye mata ku nk bukak.. hmmm... mengenangkan kakiku dah sakit dah sbb agknye terkejut buat jogging petang2.. azam baru.. tahun baru.. semangat nk berjoging..nk kurus.. well, ak xgemok pon.. just naik sikit je berat bdn tu sbb cuti ak semangat sket.. mkn hotel la katekan.. hehehe.. hmmm.... kaki dah sakit.. nak bangun ke x.. nak ke x.. last2 aku bangun la jugak.. 6.16 ak bangun.. pergi la mandi.. eeee.. punye la sejuk air tu.. xtahan aku.. berbekalkan mandi ala2 charlie chaplin, dengar pulak suara abg jo wat pengumuman.. suro turun skrg.. cheh.. ak baru je sudah mndi.. cepat2 pki baju.. pki tudung.. pki kasut, n turun la g BSB.. hmmm... berkumpul tunggu bas yg xsampai2.. beria je suro kumpul kol 6... nasib baik ak xturun awal2 kol 6.. hmmm.. pkul 7 baru ade bas.. naik bas menuju ke pusat sukan UPM...

sampai kt sana.. wah.. dapat sekotak bihun goreng ngn air 100 plus..
ak mkn bihun je.. airnye xminum.. just minum seteguk air mineral member ak.. cukupla.. ak takut kembung air pulak xdapat lari nnt.. lagi payah.. punye la ramai manusia kat situ.. dalam hati.. ish.. macam mustahil menang je.. yelah.. nombor sampai 200 je.. peserta beratus2 dekat2 1300 cmtu.. aiseyh.. ade rezeki, ade la.. xde, xde la.. hahaha.. tp aku dah berazam nk try wat yg terbaik.. xjadi johan pon janji dapat sumbang 1 or 2 mata utk KC tercinta~ hehehehe... sesi regangan nasib baikla xmerapu2.. aku tak mo tenaga aku terbazir melompat2 buat regangan yg melampau.. nnt mase lari je dah pancit.. hehehe.. peserta lelaki lari dulu.. dalam 10 min kemudian peserta wanita pulak.. hmmm.. kene la cari posisi yg betul.. ak berdiri tepi skali dekat ngn padang.. bila lari nnt lagi dekat nk ke pintu pagar.. fuh.. bila start je, ak try lari cm jogging tu.. xleh la nk pecut2 pulak.. jauh lagi tu.. banyak bukit nk kene tempuh.. kene jaga stamina~ hmm.. sebut pasal stamina.. teringat aku kat power bar.. Mase Aug dulu power bar sponsor utk atlet.. aku dapat la merasa power bar tu.. bajet2 nk songlap la klu ade lebih.. ingtkan sedap.. uweekkkss.. bukak je bungkusan tu.. rupe die cm muntah kucing yg dibarkan.. hehehehe.. jgn mara yg atlet2.. geli pulak.. so, hr ni xde power bar.. aku cume mkn biskut tiger je pagi2 kol 5 tu sebanyak 5 keping.. agaknye tu yg bg tenaga sekuat harimau.. hmmm..

lari punye lari, ak tgk budak2 kosass je depan aku.. ai, mane pegi dak2 KC nie.. tgk depan, nampak sorg dua je.. toleh blakang xnampak2 pon.. punyela ramai dak2 kosass.. bosan pulak.. tgh2 lari, aliana cuit bahu aku.. ha.. berjaya jugak die di kelompok depan bersama aku.. tanye si fafaw mane die..? katanye entah.. xnampak pon.. hmm.. pelik aku.. si kecik tu slalunye laju gak berlari.. hr ni xnampak2 btg idung.. xpela.. xkan nk tunggu pulak.. aku teruskan larian.. ade ketikanya aku jalan je.. xlarat la naik bukit.. xkan nk berlari mase naik bukit kot.. hmm.. jalan2 pon, basah dah baju aku.. berpeluh beb.. lari sejauh 5 km hmmm.. jauh jugak tu.. nasib baik preparation dah buat.. klu xde preparation, mmg kejang la kaki ak ni ha.. dah nk sampai stadium.. dalam hati, klu ade rezeki dapatla nombor.. xkesah la brape2 pon.. janji dapat nombor.. last2 mase dah nk sampai kat garisan penamat tu, aku dengar la sorakan punye la kuat.. semangat penyokong KTDI ngn KOSASS.. ah.. persetankan semua tu.. janji aku sampai garisan penamat.. aku dapat nombor 168.. haha.. nk tergelak pon ade.. sbbnye xsangka nk dapat nombor.. aliana yg depan aku td dapat 141..me n aliana... tgh tggu fafaw sampai..

boleh la.. ade la jugak mata utk KC.. jumpe kak fara alia katenye aku dak pompuan KC yg keempat sampai.. yg len semua xsampai2 lagi.. hmmm.. pencapaian yg buleh la tu.. kirenye ak buleh la lari.. xde la sampai injured ke.. pengsan2 ke.. alhamdulillah la.. pastu.. ade la 3-4 org dak pompuan KC lari dapat la nombor... yg len.. selepas 200 xdilayan.. penat2 aje berlari.. nasib bek ak ade la jugak menyumbang... ni kami bertiga bergambo setelah fafaw sampai ke garisan penamat.. tgh berehat2 ni ha..
wah.. kak alia tu ckp lepas ni ade memanah punye competition, dicadangkannye nama aku jd pengurus.. hmmm tengokla.. ak mmg minat memanah.. klu xjd pengurus pon, jd peserta aku ok je.. skrg nie azam ku mau berjoging petang2 klu xde kelas.. nk kekalkan kecergasan n kesihatan yg baik! hahaha.. sambil tu, boleh bakar lemak2 berlebihan nie ha.. aku mau slim.. slim mcm masa aku pakai kimono dulu... nnt aku boleh pakai baju fit2.. waahh.. sukenye!

Sahabat~

Sahabat…mengapa kau pergi
Tinggal aku sendiri
Kau tahu ku tak sanggup

Sahabat…ingat lah kau slalu
Jadi yang terbaik
Walau kau tak disini lagi

Sahabat…aku rindu padamu
Datang walau sesaat
Ku ingin kan kau hadir

Aku disini dan menunggu
Diam tanpa dirimu
Kau tahu ku tak bisa
Beranjak terbang dan melayang
tanpa diri mu ku tak bisa dan kembalilah.....

suke lagu nie.. lirik lagu yg sungguh bermakna n menyentuh jiwa...

Friday, January 2, 2009

youth09..

hmmm.. berminat pulak ak register kat website ni.. mcm best je.. remaja=youth.. hmmm.. insyaAllah ak trun pwtc pd hari kejadian.. mase tu kt sana ade career fair.. musti ramai giler org2 kat sana nnt... korg berminat nk pass ni jugak? ape lagi.. klik je..

4530608

Menyambut Tahun Baru..

Nak jadi cerita.. malam tahun baru en. amri AUG ajak la lepak2.. katenye mcm ade plan besar je nk kua ngn en hafifi, zura, goku dll nk g celebrate new year.. ak yg kebosanan kat bilik ikut je la.. mlm tu lepak kt sri serdang.. g mkn2 kat kedai mkn salam.. well, ak suka kedai tu sbb kedai kenangan aug 2008.. masuk kali ni dah kali ketiga g mkn kt situ.. sedap pon sedap.. murah pon murah.. paling ak suka order air tembikai laici..
perghh.. kenangan air tembikai laici tu bermula masa mkn ngn ehem2 kat bangi... sedap!!! sepanjang aug buleh kata aku addict kt air tu.. g mkn mane2 pon nk order air tu.. sedap! sampai la aku muak nnt aku tuka air lain laa.. hehehehe..

lepas makan, kitorg lepak2 kat umah sewa derg.. depa semua main bijik merah a.k.a poker.. ak lepak tgk tv.. konsert ambang merdeka.. beround2 derg men.. ak xmen pon.. xreti.. so, dok layan tv je laa.. last2 countdown new year kat rumah aje.. siot betul! bosan aku.. lepas je men poker tu, si goku ajak g minum.. kat anjung sri serdang.. hmm.. slow la kedai tu.. ak mam roti canai banjir ngn teh tarik.. sedap la gak.. budaya mkn tengah malam nie ak belajar mase stay hotel kt bangi tu la..ish.. boleh gemok ak jadinye... huhuhu...

so, kesahnye... sambut new year kat sri serdang je la.. cheh..