Tuesday, December 30, 2008

E&Y Champion!!!!!

pergh.. setelah melalui bergame2… akhirnya.. pada 27/12/08 membawa kepada catatan sejarah terhebat thn ni sebelum 2008 melabuhkan tirainya.. Aku.. ye aku.. menjadi saksi tentang penciptaan sejarah itu yang berlaku di stadium hoki kuala lumpur… nasib baikla Allah izinkan aku pergi ke sana.. Allah jugak la yg melindungiku sepanjang aku berada di sana… sepanjang proses aku melintas jln.. Alhamdulillah~

Nak jadikan cerita, dengan pki bj putih.. (support ey la katekan.. hehe) ak kua umah ngn plan pada mulanya nk g mid.. konon nk g shopping sumthing~ but.. tgk jam dah pkul 1.30.. alang2 g mid.. ak g aje klcc dlu sbb nk wat rambut~ lepas tu ak cm mengidam nk g sushi king… ntah ape2 la tekak ak ni ha.. maklumla.. 2 bulan xmakan japanese food.. mane tahan beb! at least sebulan sekali kene mkn… klu x, xsah hidup ni ha… hehehehe… so, lepas mkn kt sushi king, ak gerak la g lrt nk g ke stadium.. sambil kat tgn tu msg2 ngn kaza n eliey.. tnye la depa dh sampai ke belum.. rupenye lom sampai lagi.. so, pe lagi.. buleh la saing… hmmm..


semangatnye ak nk g sana.. masa ak sampai stdm, tgh berlangsungnye game maybank ngn tnb.. masa tu depa terikat 1 sama.. well.. dapatla ak tgk jali main.. lajunye die berlari.. hehehe..akhirnya maybank menang ke atas tnb 3-1… lepas habes je game tu, menunggu la game kedua…. yg lagi sengit sesengit2nya.. sementara menunggu.. men msg ngn jali tu.. ckp tahniah sbb menang.. matahari punye bahang makin rancak.. maklumla.. dalam kol 4 cmtu mmg la panas jugak… rambutku disinari cahaya matahari menyerlahkan colour brown keperangan yg baru je g salun hr sebelumnye… terbang la jugak RM150++ g wat rambut baru.. sempena thn baru.. chewah.. hehehehehe… mak aku xtau nie.. klu tau mampos aku! hmmmm… rilex sudaa! Akhirnye game yg ditunggu pon bermulalah….


team ey beraksi ngn baik skali… berjaya mendahului 2-0 ke atas sapura… ntah cmne.. sapura mendapat rentaknye semula dan bangkit mengikat ey 2-2.. aduh… dah semacam lutut ak ni ha.. dah xsenang duduk dah melihatkan aksi sapura n para penyokong mereka yg cm kene rasuk hantu la.. semangat semacam je.. aku berdoa sungguh2 supaya ey menang mlm tu.. penalti menentukan segalanya selepas masa tambahan yg diberikan masih tak dapat mencari pemenangnye… team ey yg aku perasan menghantar wakil utk pukulan maut tu antaranye jidin ngn baljit.. gol demi gol berjaya ditembusi oleh pasukan ey begitu juga ngn sapura sebelum sapura kandas pada gol ke 4… akhirnya…. akhirnya…. pukulan terakhir yg disempurnakan oleh baljit singh membawa keputusan E&Y 7 SAPURA 6… Ya Allah.. Tuhan je tau cmne aku time tu.. menangis sbb syukur sgt ey menang! xsia2 aku begitu bersemangat stay kat stadium tu dr pkul 3.30 hingga 8.30 g tgk hoki… memang BERBALOI! ni ha result die... beso terpampang kat scoreboard stadium tu ha...

dapatla aku amik gambar n rakam aksi2 champion masa penyampaian hadiah…

yang ni dapat anugerah best player beb! hmm.. my fren... Jidin... hehehe...

semua tu aku simpan sebagai kenangan… bukan senang aku nk minat sukan.. sukan yg menjadi tegahan oleh mak aku pulak tu.. sukan bahaya! hoki.. sekali terkena stick hoki.. pergh.. boleh injured.. bola hoki yg keras.. perghh.. berdarah tu! hmmmm… balik tu aku kene tinggal oleh kaza n eliey sbb die ingtkan aku dah balik.. padahal aku masuk kat tgh padang tu ha.. g amik gambo.. hehehehe.. last2 aku terpaksa la menapak sorg2 mempertaruhkan keberanianku, kegadisanku utk jalan ke stesen lrt.. nak amik bas ke mid pulak.. mampos la aku kalau barang yg dipesan oleh mak aku xdibelinya.. karang kantoi pulak anaknye yg katanye g mid tp xkan xbeli ape2 kot.. so.. mcm lipas kudung aku berjalan… punyela cepat.. sape xtakut beb.. dh mlm pulak tu… nasib baik Allah mengkehendaki tiada ape2 yg buruk berlaku sepanjang hari tu.. Alhamdulillah sangat…balik je rumah, ak lepak selepak2nye.. penat sgt! ehehehe… nasib bek mak xbanyak tanye…selamat aku~

Sunday, December 21, 2008

semalam dalam kenangan~

hari ni aku ingin menulis sesuatu mengenai semalam.... semalam yang hangat.. semalam yang indah... semalam yang bertuah... well.. alkisahnya... semalam final bagi kebanyakan acara sukan AUG.. antara sukannya... of course la hoki.... hehehe.. acara yg dijadualkan pukul 5 ptg.. tapi pukul 3 dah sampai stadium hoki bukit jalil... awalnye... dengan penuh semangat kesukanan.. dengan penuh semangat "keemasan".... semangat EMAS khas utk hoki.... dapatla jumpe player2 hoki msia tu ha.. yg antaranya kawan2ku.. senior2 ku... wah.. gumbiranya rasa hati... bile derg pon cam muke ak sbg penonton setia hoki.. hehehe..

tepat pukul 5, seperti dalam jadual, perlawanan pon bermula antara malaysia dengan singapura... gol demi gol malaysia berjaya jaringkan... gumbiranya rasa hati bila tgk derg bersungguh2 utk mendapatkan emas~ hahaha.. sukanya aku... akhirnya... setelah 70 minit... alhamdulillah~ sebutir emas utk malaysia... kata2 jidin spt dalam tv3 telah dikotakan... emas terakhir utk malaysia menggenapkan semua sekali jumlahnya 90 emas... lepas game tu dapatla amik gambo dengan pemain no 10..... hehehehe.. no 14 pon dapat gak... hajatku nk tgk penyampaian hadiah xkesampaian sbbnya nk kene bergegas balik ke hotel utk bersiap ke perlawanan bola final antara msia-thai pulak... frust jugak la bila xdapat tgk penyampaian hadiah tu ha.. tp xpela.. nk wat cmne kan...

balik je hotel aku terus g cari tenet nk check result final exam... alhamdulillah.. keputusan yg sangat mengejutkan... cuma agak frust sikit je sebab 0.02 je lagi nak dapat 1st class honours... hmmmm..... termenung panjang ku seketika sehinggalah aku jumpe bro syed... katenye suro bersiap cepat nk pegi stadium maybank pulak nk g tgk bola sepak.... ak tanpa mandi.. terus tuka baju merah.. katenye semua sekretariat kene pakai baju kaler merah... tshirt aug merah.. hahaha.. tshirt free.. pakai je la kan...

lepas sampai kat stadium maybank, ramainya org... nasib bek ade tempat duduk.... tgk bola tidak menaikkan semangatku sebagaimana aku tgk perlwanan hoki... hahahaha... Tuhan je yang tau perasaanku... dapat la jumpe jali ngn kaza semalam dbb dierg pon rajin gak g tgk bola... akhirnya.... game berkeputusan 1-0... msia kalah kepada thailand... mmg dah predict dah... perutku sudah berbunyi~ nyanyian irama ntah ape ntah kedengaran... maklumla dari pkul 3 xmakan.... tgk hoki mane de lapa... xrase lapa pon..... semua sekretariat ni ha ade plan baekkk punye... g tgk wayang citer cicakman 2.. kat alamanda... well, tiket ku disponsor oleh kak liela.. thanx kak~ ape lagi.... free movie beb... tgk je la.. dalam panggung aku ngn suhaimi je yg layan... yg len ape lagi..... 30 minit je tgk.. yg len tido~ pada ku, citer tu ok je la.. xde la best sgt.....

lepas je tgk wayang, ak dan semua tu kecuali suhaimi g makan..... lepak kat sri serdang... amboi... bayangkan masa tu jam dah tunjuk pkul 2.30.... makcik tu kelentang kelentung masak kat dapo akhirnya 2.45 jugak baru la lauk2 tu siap... perghhh... cam makan sahur la pulak... hahahahaha... macam2 lauk ade... siakap 3 rasa la.. tomyam la.. sup cendawan la... kangkung belacan la... kerabu ikan bilis... sotong goreng kunyit.... mcm2 ada... 9 org yg kelaparan mkn... lauk pauk penuh meja... giler la... balik je bilik masa tu jam dah tunjuk pkul 3.30 pagi... giler bapak la... sampai je bilik, ak terus gosok gigi, basuh muka.. basuh kaki pastu tido la..... hahahahaha... bngun pagi ak bngun kul 8.54.... perghhh... lewat ckit namun sempat la g sarapan~ hr ni ade dim sum... sedapnya!!!!!!!

well, yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift.... hargailah segalanya yg kita ada... bersyukurla segalanya yg kita lalui... baik atau buruk, semua tu ada hikmahnya... =)

Wednesday, December 17, 2008

Aku seperti Combi dalam cerita Ibu mertuaku

hmmm.. hr ni hati ku terasa lain sangat... sejak semalam lagi... semalam hari yg buatkan ak tak keruan... ntahla... hati aku bergelodak rasa inginkan sesuatu... sesuatu daripadanya... arghh..... tension sangat... hmmm....... aku sayangkan dia... ak rasa dah tak mampu nak teruskan semua ni secara sembunyi2 lagi.. rasanya aku mahu luahkan kepada satu dunia bahawa aku sayangkan dia... sayang sangat... walaupun dia dekat di mata tapi aku tidak mampu mendapatkannya... kerana apa? kerana dia milik org lain.... hmmm.... sedihnya...... aku rasa aku seperti combi di dalam cerita P Ramlee Ibu mertuaku... aku bakal merana derita sekiranya kehilangan dia.. arghhhhh,........ abang bidinnnnnnn...... uhuhuhu.. lebeyh kurang gitulah bakal aku laungkan namanya nanti.... adakah aku obses? tidak... aku hanya mau kan dia....... hmmmmmmmmm.... sedihnya............. xtahan rasenye...

Sunday, December 14, 2008

Mengapa Harus Begini Aku?

ORANG YANG MENCINTAI KAMU


1. Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintaimu. Yang dia tahu dihati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.

* inilah yg aku sendiri pun sampai sekarang tidak tahu kenapa.. kenapa mesti DIA yg aku suka.. yg aku sayang... tak terungkap dengan kata2

2. Walaupun kamu sudah mempunyai teman istimewa atau kekasih, dia tidak peduli. Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.

* inilah juga yg aku rasa... aku tetap mahu kamu bahagia kerana prinsip aku " kalau kau bahagia, aku turut bahagia utkmu.."

3. Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya. Di mata dan hatinya kamu sentiasa yang tercantik walaupun kamu merasakan tidak.

" walaupun ada yg mengata DIA xhensem, muka cm mamat bangla, muka notty boy, namun aku tetap memilihmu kerana ku yakin hanya kamu!"

4. Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa sahaja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.
* Bukan kerana aku busy body, bukan mengongkong, tapi aku mahu sentiasa menjadi org yg mengambil berat dan menjadi pembantu mu sekiranya diperlukan"


5. Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS 'Selamat Pagi', 'Selamat Malam', 'Slmt Tidur', 'Take Care' dan lain-lain lagi, walaupun kamu tidak membalas SMSnya kerana dengan krirman SMS itulah dia menyatakan cintanya. Menyatakan dalam cara yang berbeza. Bukan 'Aku Cinta Padamu', tapi berselindung ayat lain selain kata cinta itu.
* Setiap kali aku menghntar sms kepada mu tandanya aku ingat dan sangat menghargai kamu.. "

6. Jika kamu menyambut hari ulangtahun dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan telefon untuk mengucapkan selamat ulangtahun atau mengirimkan SMS.

7. Orang yang mencintai kamu akan mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu. Bahkan mungkin kejadian yang mungkin kamu sendiri telah melupakannya. Kerana saat itu adalah sesuatu yang amat berharga bagi dirinya. Dan saat itu matanya pasti berkaca kerana saat bersamamu tak mungkin berulang kembali.
* segala kenangan kita bersama masih segar dalam ingatan walaupun sekadar kenangan, namun ku bahagia!....."

8. Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan. Bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya.
* Setiap kata2 mu masih terngiang2.. masih terdengar2 suara mu..walaupun telah lama berlalu.."

9. Orang yang mencintai kamu akan belajar untuk menyukai apa yang kamu suka. Walau dia terpaksa korbankan sesuatu..
* Aku memang belajar menyukai segala apa yg kamu lakukan.. banyak wang telah ku laburkan semata2 ingin menunjukkan betapa aku mengambil berat tentang minat dan kerjaya mu... Ketahuilah... tak pernah sebelum ni ada org yg berjaya membuat aku begitu bersemangat seperti ini...

10. Jika kali terakhir kamu berjumpa, kamu sedang selsema atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirimkan SMS atau menelefon untuk bertanyakan keadaan kamu. Kerana dia bimbang tentang kamu, peduli tentang kamu.
* Sudah tentulah aku sangat bimbang berkenaan dirimu semasa kamu cedera dahulu... sangat risau... tak tahu la bagaimana pandanganmu terhadap diriku... yg ku tahu, aku turut merasakan kecederaan yg kamu alami dahulu...


11. jika kamu menyatakan akan menghadapi ujian, dia akan tanyakan dila ujian itu akan berlangsung. Dan saat harinya tiba, dia akan mengirimkan SMS 'Good Luck' untuk beri semangat kepada kamu.
* Tak pernah lekang sms gud luck drpku semasa dirimu akan bertarung di medan perjuangan.... hmmm..


12. Orang yang mencintai kamu akan memberikan sesuatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu adalah sesuatu yang biasa tetapi baginya barang itu sangat istimewa.

13. orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat ketika sedang bercakap ditelefon dengan kamu sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.

14. orang yang mencintai kamu akan selalu ingin berada dekat dengan kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya bersama kamu.
* inilah yang aku rasakan... walaupun begitu, tak pernah terlintas sekalipun nak menakluki hatimu kerana ku lebih mengerti hati seorang wanita lain tak akan dapat terima sekiranya kekasihnya ada lelaki lain.. jadi, aku sering merendah diri dan menjauh daripadamu.....


15. Jika satu masa kamu terpaksa berpindah atau pergi ke tempat yang lain, dia akan sentiasa mengingatkan kamu untuk berwaspada dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu. Tidak mahu sesuatu yang buruk berlaku terhadap kamu.

16. Orang yang mencintai kamu akan bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.


17. Orang yang mencintai kamu sering melakukan perkara-perkara SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali sehari atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirimkan SMS. Sebenarnya ketika itu dia memikirkan kamu.

18. Otang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan perkara-perkara yang kamu pening kepala. Nemun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu, dia akan meminta maaf dan berjanji tidak akan melakukannya lagi.

19. Jika kamu memintanya untuk mengajarkan sesuatu, dia akan begitu gembira kerana dapat membantu kamu. Dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar mana permintaan kamu itu.

* Apapun sanggup ku lakukan demi kamu sayang....

20. Jika kamu melihat H/Pnya, maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOXnya. Dia masih menyimpan SMS-SMS yang telah lama kamu hantar kepadanya wpun sudaha berhari,berminggu,berbulan @ bertahun lamanya kerana baginya setiap apa yg kamu hantar adalah berharga.

* lihatlah hp ku... segala kiriman sms daripada mu telah tersimpan rapi dalam satu folder khas.... sudah 500 lebih sms mu ku simpan sebagai kenangan....

# HARGAILAH ORG YG MENGHARGAI ANDA!!



komen aku.. semua bende kat atas tu ada aku lakukan.. sedang aku lakukan.. n telah aku lakukan... cuma satu je harapan ku... hargailah aku! hargailah segala pengorbanan ku... walau pun kau tidak mintak semua tu dilakukan... tapi aku lakukan semuanya kerana kau... kerana aku sayang kamu..ak sayang n hargai kewujudan mu... Tak pernah aku menyesali ape yg telah aku lakukan kepada mu.. kerana aku mahu yang terbaik utkmu... Andai takdir ku tidak bersama mu... aku pasrah.. aku redha.. tapi selagi terdaya, akan ku terus berikan yg terbaik utk mu.. akan ku terus berkhidmat utk mu.. Sehingga termampu... selagi terdaya... segalanya utkmu wahai sayangku........

Sunday, December 7, 2008

Kegiatanku pada Cuti Semester~

hari ni nak cerita kat kawan2 semua.. semenjak cuti ni, xlekat aku kat umah.. asik busy je memanjang... cuti start 10hb nov... 12 nov dah kene register kat kolej 5 utk pegi program anak angkat.. 13-16hb nov dah ade program anak angkat kat lenggeng... alhamdulillah, seronok sangat bila dapat jadi anak angkat tok ketua kampung... selesa yang amat~ hmmmm.... macam2 aktiviti yg aku kene buat kat sana... pengalaman bersama keluarga angkata selama 4 hari 3 malam mmg xcukup... rasenye nk duk lama je kat sana.. udara nyaman.. rumah yg best.. layanan yg baik... uish... xdapat nk digambarkan ngn kata2... yg pasti banyak ilmu baru yg ak dapat kat sana... ilmu masak lemang, masak rendang secara kawah, ilmu berkaraoke, ilmu ape lagi ek.. mcm2 la.. hehehehehe.. ilmu pengasih je aku xdapat.. yg tu kene mintak kat fafaw.. bapaknye banyak ilmu... katenye la... hehehehe..

antara gambar2 mase kat lenggeng tu ha.. yg tgh tu gambo mak n ayah angkat aku.. yg bwh die tu gambo fathiah ngh siang ikan sembilang... hehehehe...

balik dr lenggeng, baru bape hr stay kat umah, dah kene panggil utk join volunteer AUG 2008... ak bertugas di main secretariat yg berkampung kat hotel residence uniten... hmmm.. pengalaman baru jugak tu.. kenal ngn org2 baru.. kakak2, abang2, encik2... ramai la.. hmmm.. matlamat sebenar aku menyertai AUG2008... hmmmmmmmmm.... nak cari pengalaman n memenuhkan masa cuti semester aku...
ramai member2 yg bertanya cmne la aku leh join AUG ni.. aku rajin search tenet.. AUG ni sangat menarik minat aku sejak sebelum cuti lagi... aku dah nampak promo AUG datang UPM tp mase tu tgh hujan so xde masa nk usha2 booth derg.. balik tu, aku bukak la website.. cari punye cari nampakla nama Head of Secretariat (en. shafferi rejab) pe lagi.. aku pon email la beliau... tnye cmne nk join AUG ni... Beliau lah yg bnyk tlg ak, uruskan ak punye penginapan, mkn minum sepanjang ak stay kat hotel ni.. thanx en. shafferi... ak mula bertugas dr 19 nov hinggalah sekarang ni ha... yg best tu, ak berpeluang bertugas di KLIA.. sambut kontinjen luar yg datang sini... buleh katekan hari2 ak kene g sana.. start 9 disember hinggalah 19hb disember..pengalaman kerja kat KLIA seronok jugak... yg pasti, ak sdg enjoy ngn ape yg aku buat sekarang ni ha... family pon xbangkang.. xhalang.. asalkan ak tau menjaga diri.. huhu..
bnyk yg aku dapat belajar drp sukan ni.. berjalan2 pun dapat jugak... dapat g klia, marriot putrajaya, putrajaya convention centre, cm2 lg la.. huhuhu... yg best tu, dapat jumpe ngn ramai org2 baru.. drp staf bawahan, sampai la ke peringkat atasan.. xsabar nk tggu pembukaan sukan nie.. mesti meletop! tu gambar2 kat bilik sekretariat.. ak bersama baju batik free utk opening ceremony~ mcm2 la..