Monday, July 25, 2011

Kisah 22 Julai 2011

tarikh keramat?

ya.... tarikh keramat yang meninggalkan kesan luar biasa pada diriku....

babah pergi menghadap Ilahi pada tarikh itu..

Jumaat, 5.30 pm...

terkilan, babah pergi tanpa siapa2 di sisi....

sedang umi bekerja, syafiq di kolej, aku? ya aku pula sedang berkursus di Genting...

sedih... tak dapat jumpa babah saat-saat menghembuskan nafas terakhir...

yang peliknya, kenapa aku tak digerakkan dengan sebarang rasa?? kenapa??

kalaulah boleh diputarkan masa.... aku nak luahkan kasih sayang aku.... aku nak minta maaf atas salah dan silap aku... nak minta halalkan segalanya... banyak salah nina dengan babah..
ampunkan nina... nina sayang babah....

kita banyak persamaan... babah suka makan mcm2.... nina pun suka makan mcm2... babah senang hafal nombor2 telefon org, nina pun sama.... babah suka karaoke... nina pun suka jugak... duit yang ada kalau pasal makan, babah tak lokek... nina pun mcm babah... :'(

Aku tahu.. Allah Maha Mengetahui apa yang hambaNya tidak ketahui.... mungkin lebih baik begini... sudah lama babah menanggung derita..... bergantung pada ubat, jarum, tongkat, dan sebagainya..... Allah lebih sayangkan babah..... semoga babah damai di sana... Amin..


semoga babah ditempatkan di kalangan orang beriman.. Amin..


Sunday, July 10, 2011

hijrahlah wahai anak muda...

jom bawa diri
jauh daripada dia
jauh daripada kenangan itu
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
mungkin ini yang terbaik.. :'(

Thursday, June 30, 2011

^my wish list^

kalau saya punyai duit lebih....
ade lah sedikit impian dan harapan...
untuk memiliki perkara-perkara di bawah ini
jeng3.....

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
1. IPhone

*tak tahu kenapa. teringin bener diri ini utk memiliki iphone yg the latest one + original yg beli di Machines Klcc. :)
.
.

2. DSLR
*Nikon D3100 katenye sesuai utk beginner cm aku ni. =)
.
.

3. SK II
*teringin nak merasai kebagusan produk ini. tempek2 kt muka, wah. jadi putih berseri ker. suke3.. :)
.
.

4. Holiday with MAS -again!?-

*lebih baik naik MAS kalo ade duit byk. naek AA pon best gak tp ak prefer MAS*
.
.

5. UMRAH

*kalo RV boleh la nina tunaikan hajat ni ye. bwk umi ngn babah skali*
.
.

6. RainbOw Cake

*yg ni wish list utk besday aku.teringin sgt. huhu. kan best kalo dpt special surprise org kasi rainbow cake mase bday aku nanti.. *
.
.

7. Bayar HUtanG PTPTN.

*yg ni xyah gambar la kan. satu malaysia dah tau ape tu PTPTN. ak penah pinjam PTPTN selama 2 semester jer. so, hutang sem 1 dah bayar. baki ade la dlm RM1500 cmtu. kalo masuk caj2 cukai dia mungkin dalam RM1800-2000 la nak settle kan. takpe.. tggu RV yer, aku settle segala hutang. :)
.
.
.
.
.
.
.

to be continued...
bersambung...

Sunday, June 26, 2011

kampachi oooo kampachi~


inilah tempat kerja pertama aku selepas habes STPM.
6 bulan kerja, kemudian dpt tawaran masuk UPM...
so, resign la...
then... ini lah jugak tempat kerja aku setelah aku bgelar fresh graduate..
saje buat part time kat cni..
kalo sape2 yg kenal aku... derg tau la kan. aku ni Food Lover...
suka makan... suka mencuba bende2 baru....
bila kerja kt restoran ni, siap laaa... semua ak bedal..
bila lagi nak merasa.. menu mahal2 kan..
at least kalo mati pon ak sempat la merasa ape tu wagyu beef, kobe beef, japanese melon yg giler mahal, goma ice cream, abekawa mochi... dan lain2... :)

pengalaman aku sepanjang kerja kat kampachi ni...
banyak kesahnyerr...
yg seronok masa kerja di Kampachi Equatorial...
dapat pakai kimono...
dapat jumpa VIP dan family....
dapat banyak duit tips..
dapat tgk gelagat VIP2 nih...
nak cerita... banyak sangat...
paham2 aje la... org besar, byk duit, banyak ragamnyer..
tp ade jer customer yg baek.. xcerewet... aku suke kalo dpt customer cmtu...
well, kat kampachi Pavilion pon best gak... dpt kawan2 baru...
semua kepala gilerrr2....
yg best, aku dpt name baru.... hehehe.. safa gegar a.k.a gegerrll.. :P
VIP pon ramai aje dtg kat cni...
tadi je aku serve Datuk Siti Nurhaliza n Datuk K...
Anak Najib pon ade....
Minggu lepas Rosmah Mansor... ahh. kalo nak cerita mmg xhabes...
yang paling best... kegiatan haram la kan... curi2 makan kt dapo.. jgn smpai tertangkap... hihihi.. :P

kalo nak usha2 ape tu kampachi,,, bukak la link ni...
org ni ade tulis food review di kampachi.. :)

http://alyswonderland.com/wordpress/?p=1153
http://enjoymentoffood.blogspot.com/2010/07/kampachi-pavilion.html


kalo datang kampachi.. WAJIB orderr bende nih...

SOft Kani Maki... ingat yerr.. soft kani maki~
ketam yg sangat garing, digulung2 jadi sushi.. isi ketam.. pehhh. xyah story,, lemak berkrim.. sedap tak terkataa!!

takleh citer bnyk2. siyes aku tgh *drooling* nih.
sekian.

Thursday, June 23, 2011

malam yg sepi.pi.pi...

sejak habis belajar, kembali semula ke rumah ini...
aku semakin susah utk tidur malam...
ada sahaja melayang fikiranku...
rumah ini.... ada kisah tersendiri...
antara aku dan dia...

aku tahu...
semuanya sudah putus....
tapi... putus di tengah jalan...
aku tidak menyalahkan takdir...
aku tau pasti ada hikmahnya...
tapi apakah hikmahnya??
Ya Allah.... kenapa hati ini tidak kuat...

aku harus mencari pengganti...
namun siapa?
siapa yang sudi mencintai aku sepenuh hati..
yang sudi menerima kekurangan2 aku....
seperti si dia semasa awal2 percintaan kami dahulu...
Ya Allah.. bantulah hamba Mu ini...

Setiap malam aku menangis..
mengenangkan apa yang telah berlaku...
ampunkan dosa-dosa ku ya Allah...
jangan biarkan aku terus terjatuh...

Sesungguhnya Engkau Maha Mendengar dan Maha Mengetahui apa yang terbaik untukku.. Amin...

Tuesday, June 21, 2011

~TongKang PeChah~

kesah hari ini....

wa bangun agak2 waktu nak tengahari...
gare2 tido lamBat mlm tadi~
tido plak depan Tv... celik jer mate...
hambek kau!!!
toleh kiri nampak surat khabar sepah2...
toleh kanan nampak pasu bunga pecah...
kertas2 bterabur.....
ni mesti keje budak2 berbulu ni.....
eeee... GeraMnyerrrr...
menambAh keJer aku jer hari nih...


SiAp kauuu aku GomOlllll!!!!!


p/s: rase cm nak cari maid utk hari ni. sape sudi???? :P

Monday, June 20, 2011

bertemu semula selepas perpisahan itu..

20 Jun 2011-Isnin-10.10 pagi


menggamit memori...
antara dia dan aku....

cuba mengawal air mata..alhamdulillah.. berjaya..
walau dalam hati menangis semahunya....
dia panggil aku sayang...
dia kata dia rindukan aku...

Ya Alah... benarkah??
tapi.. aku tau... antara aku dan dia sudah berakhir....
kami berbual... merenung antara satu sama lain...
entah bila akan dapat bertemu lagi....
owh indahnya.... dia renung ke mataku...
'eh, mata panda xhilang lagi"
ternyata... dia ingat kenangan itu..
.

owh cinta hatiku.....
saya masih sayangkan awak...
hati saya milik awak.... tiada yang lain....
(walau tidak kau tahu, biar saja ku pendam perasaan itu.).

AA.... kau merupakan kenangan terindah dalam hidupku..