Saturday, March 28, 2009

Cheezy wedges + Durian..

well, nak citer ni.. semalam order KFC kt Mines... rumate tercinta pesan.... klu la die xpesan, hmm.. xde nye aku mau beli sbb semalamnye dah mkn kfc ngn pakcik tersayang.. hahaha.. lgpun punye la ramai kt kfc mines tu.. huhu.. beratur smpi sakit kaki aku... last2 giliran aku pon tiba...

"hi.. i nak take away.. Snack plate 1 set, plus cheezy wedges.. yang snack plate tu, ayamnya original, nak dada ngn peha.. pastu, cheezy wedges extra cheese ye.." tu je yg aku ckp.. xde demand lebey2..

lepas beli tu aku balik laa... then bg rumate... then bila dia nak makan.. tkejut la bila dapat cheezy wedges yg betul2 erm korang tengok la sendiri....... geli pon ade.. sbbnye mane la nk dapat wedges nye... terpaksa mengorek2 di sebalik cheese yg melambak tu.. hahahahaha.... agaknye org kerja kt kfc tu kata " hah.. amik kau extra seextraanya cheese aku bagi baeeekkkk punya!"

last2 tergelak la kitorg bila tgk balik... tak habis mkn pun... MUAK!!!! sangat2 MUAK.. aku dh mkn claypot chicken rice plus mushroom td... so, mmg dh kenyang.. then rumate aku ajak2 mkn kfc tu.. aduhh.. xleh masuk lagi... dh penuh dah tangki2 kt perut ni ha... hehehehe..

then, cerita psl durian pulak, baru2 ni aku, atie, naza ngn fara sewa keta.. kami bersiar2 mencari hamper utk ahad ni... ade kejohanan ragbi.. beli hamper kat econsave... pastu... balik tu singgah la kat luar UPM tepi jalan beli durian... sedapnyeeee..... 2 biji licin.. mengah perut mkn durian!!! tp aku puas~ sbb mak, ayah n pakcikku tau betapa aku mau mkn durian sejak 2 minggu sudah... bila dpat mkn, rasa yg xtau nk ckp laa... huhuhu.... tu je nk share wt masa ni.. :)

Sunday, March 22, 2009

FINALLY... IT'S OVER!!!

Alhamdulillah, bersyukur sangat2 kepada Allah s.w.t kerana memudahkan urusan kami semua pagi ini.. aku amat lega sekali apabila KEMPEN SIHAT DAN BEBAS KANSER ini telah habis dengan jayanya... pagi-pagi lagi dah bersiap punyalah semangat sbb penganjur kenelah datang awal~ kalau lambat, susah laa... Dah la bas xde.. Nasib baik Pakcik Eric bawak kereta sesuai la muat la sumbat kawan2 dlm tu! ehehehe... Sampai2 je sana, keadaan Foyer FPSK xla bersih mana... ada sampah2 cm tisu, plastik straw, sampah kecik2 kat lantai.. kawasan VIP pulak tu... ish.. nk xnak,terpaksa la aku n fafaw ngutip sampah bende2 tu.. xkan nk harap org buat pulak...

Hari ni tugas aku sebagai Usher VIP YB Dato Dr. Mohamad Satim b Diman.. ADUN Sri Serdang dan juga Ahli Lembaga Pengarah UPM... hmmm.. bangga betul dapat jadi usher VIP tu.. arghhh... hensem pulak tu... YB Dato Satim sangat sporting dan peramah.. aku seronok bila seorang YB sangat prihatin dan sudi melapangkan masa untuk hadir ke program yang dianjurkan oleh pelajar-pelajar yg baru setahun jagung ni haa... Turut membanggakan bila NC mewakilkan TNCnya Prof Dr. Abu Bakar dan Prof Dr. Tai Shzee Yew hadir ke program ini...

Majlis dimulakan dengan perarakan masuk tetamu kehormat, nyanyian lagu Negaraku dan Putra Gemilang, bacaan doa, ucapan Pengarah, Ucapan TNC dan ucapan YB.... Kemudian, acara perasmian pun dimulakan.. Gimik yang simple yg mampu kami lakukan kerana kekurangan sumber.. Sebut pasal kekurangan sumber ni, banyak cerita di sebalik semua ini.. Macam2 yg kami kurang seperti Walkie talkie, perhiasan pentas, katil utk pemeriksaan percuma, xde skirting meja utk VIP, xde sumber kewangan yg cukup... dan macam2 lagi keadaan kekurangan yang kami terpaksa kami hadapi... bayangkan perasaan takutnya kami terhadap program ini sebab banyak perkara yg telah kami siapkan pada awalnya terpaksa diubah-ubah semula kerana ada banyak kali pemantauan dibuat oleh Prof Mazanah... Kesian sangat kepada AJK Protokol dan program kerana sangat bertungkus lumus dalam menyiapkan Running order, teks ucapan, dan macam2 lagi la...

Selepas habis semua itu, VIP pun pergi la tgk pameran dan terus ke jamuan ringan yang telah disediakan... sebagai usher YB Dato Satim, aku pun terpaksa la ikut je mane YB pergi... huhuhu.. then lepas mkn, YB pun balik... acara dalam dewan tetap berjalan seperti yg telah dirancang... Lepas je habis menghantar YB, aku pun boleh la bersiar2 di dalam dan luar dewan... nampak mcm xde masalah je kt dalam dewan tu.. so, aku pun rilex la kejap...

Aku amat terharu sbb dapat pujian drp org2 luar yg dtg.. katenye program ni bagus sgt... dapat ucapan tahniah yg punyela banyak.. hmmm... rasa nk nangis pun ada sbb mereka xtau betapa susahnya nk handle program besar mcm ni.. lebih2 lagi dihadiri oleh org2 besar UPM... dengan kemudahan yang serba kekurangan, dengan msalah dalaman yg sangat serius, masalah kewangan, mcm2 masalah la yg menyesakkan kepala otak, dengan bebanan assignment yg kene hanta pada SELASA ni... semuanya perlu dijalankan dalam waktu terdekat ni... Minggu depan ada program g Pulau Perhentian la pulak.. Program anak angkat.. (Projek Kajian Etnografi KOH 3432) benda2 penting perlu difikirkan jugak.. kali ni aku di bawah unit hadiah dan cenderamata.. hmmm... yg pasti, tu semua akan disettlekan selepas menghantar assignment Prof. Dr. Norhasni pada selasa ni dan A'ment Puan Shima Kemahiran berfikir.. Sekarang ni, kitorg terpaksa bertungkus lumus menyiapkan a'ment Journal Dr. Hasni.... Bukan sbb suka buat last minit, tapi percayalah, idea itu lebih datang ketika kita betul2 fokus buat sesuatu kerja.. Aku pun sudah meminjam buku dari library utk buat rujukan.. hmmm.. tinggal nak olah dan taip je...

Lepas ni pulak ada post mortem, bende2 yg xbetul, yg salah, haruslah dibawa ketengah supaya next time punya program xakan terjadi bende2 mcm tu lagi....

Cuma aku sangat berbesar hati apabila program yg dirancang hanya dalam tempoh sebulan mampu dilaksanakan dengan berjayanya hari ni.. keberkesanan program ini dinilai juga oleh peserta-peserta melalui borang kaji selidik.. aku pun belum tgk lagi jwapan2 org terhadap program ini.. yang pasti, kini aku sudah boleh tersenyum~

Friday, March 13, 2009

hari yang sangat mencabar!

hari ni.. Jumaat 13/3/2009

mencatatkan sejarah bagi diriku...

aduh...

aku sebenarnya xsuka apa yang berlaku pada hari ini...

walau ada kemanisan hari ini, namun kepahitan yang berlaku tidak mampu ditutup oleh kemanisan yang sekelumit tersebut.

arghhh... aku tension..

aku sangat tertekan dengan Program Awareness ini.. sungguh membebankan otak!

dah la hari ini tarikh keramat kene hanta assignment.. hari last hanta a'ment...

semua org tension siapkan ament.. mahukan ament mereka yg terbaik.

pagi2 dah kene dengar bebelan prof mazanah.. katanya nasihat... tapi.. kalau asyik push2 telinga aku naik bosan mendengarnya.. naik sakit jiwa!

minggu depan tarikh keramat 22 Mac penentu segalanya.. kempen sihat dan bebas kanser yang dibuat dengan perancangan yg begitu singkat.. akan mengukur sejauh mana kebolehan kami menguruskannya...

berita gembira hari ini:
Dr Sallehudin setuju memberi ceramah tanpa sebarang bayaran.
TNC HEPA nk datang..
Pakcikku lulus ujian JPJ!!! tahniah eric~ akan ku kotakan janji ku...

berita tak gembira hari ini:
hmmm... ada orang masam muka dengan aku! tarik muka! muka xpuas hati dengan aku!
apsal?? aku pun xtau.. yang pasti.. aku sangat sedih bila mengenangkannya! kau sahabat aku sayang.. sampai hati kau buat begitu... apa salah aku!

Friday, March 6, 2009

Marley n Me

hari jumaat yang indah lagi menguntungkan.... pakcik, makcik, syafiq, yani n JD bersiar-siar di KLCC selepas habis interview kaunselor di SMK Puteri Titiwangsa utk tujuan assignment... hmmm... kalu ikutkan planning pakcik, banyak sungguh tempat utk dilawati dalam satu hari... antaranya... sunway, seremban, wayang atau genting... arghh... akhirnya... wayang juga jadi pilihan kerana memang dh berhajat nk tgk wayang pada awal2 nya....

Cerita yang menjadi pilihan makcik ialah Marley & Me...
Entah kenapa nk sangat tgk citer tu.. cm comel je tgk gelagat anjing dlm filem tu.. hanya 4 org je yg pegi tgk.. yani malas nk tgk wayang.. katenye mau jalan2... n kami menggunakan sepenuhnya kelebihan kad matrik kami semua untuk mendapatkan student price aje.. jimat RM2.. hehehe...

kami semua beli tiket pkul 1.45.. sementara menunggu nak masuk tgk wayang, kami pun jalan2 la sekitar KLCC itu... sempat makan2... dapatlah aku mkn yoshinoya.. uish.. rindu pada dagingnya yg sedap!!! then, usha2 kedai SONY... berangan nak beli kamera new arrival yg chantek n canggih itu.... sambil main -main barangan sony yang lain.. main laptop.. main hp.. dan sebagainya...

then waktu yang dinantikan tiba.. kami berempat kecuali yani masuklah kat tgv... tgk citer tu... kelakar... romantik... sedih... semuanya ada... keletah anjing kecik yg nakal.. dr kecik sampai besar xdengar ckp.. well, rate yg aku boleh bagi utk citer ni 4.0 out of 5 laa... bukan xbest.. tapi ini kisah tentang kekeluargaan n relationship between dog n human..aku nangis wei bila tgk movie ini.. adoii... sedih! but overall ok la.. not bad! kepada yg nk pegi tgk, silakan..

habis je movie.. kitorg balik la.. hehehe.. kelas kaunseling petang tu hangus~ tapi sehari sebelum tu dh bagitau lecturer yg kami pegi interview kaunselor.. hahaha.. so, harap xmarah la kot... ;)