Monday, November 3, 2008

Perlawanan hoki dan game literati

ni nak citer kat korang semua.. entah bila la aku dilamun cinta dengan game hoki.. hmmm.. mungkin sebab aku berkawan ngn ramai pemain hoki hebat iaitu dak2 coursemate aku membuatkan aku berminat ambil tahu pasal game ni.. sampaikan mak aku pon perli2 aku bila aku tgk berita sukan, baca surat khabar cari ruangan sukan, dulu dapat je surat khabar mesti berebut nk baca ruangan hiburan dulu.. now takdak.. semuanya sukan 1st.. hehehehe.. dulu jangan cakap la.. org ajak main sukan je, huh.. jawapan ku "xminat!" "xpela, korg je la yg main" "aku xde mood" tu la antara jawapan yg terpacul drp mulutku.. even mak aku pon xmenggalakkan anak die main sukan terutamanya hoki.. katenye "bahaya" mebi ade la insiden masa die kecik2 dulu n membuatkan die melarang anaknye main hoki.. mungkin la kot.. kalau x, masekan aku nak main hoki mak aku xbagi.. hahaha.. so, nak jadi citer, semalam aku ngn fafaw bersemangat waja nk p tgk game hoki kat bj.. alkesahnye.. semangat punye semangat, kitorg sampai sana masa separuh masa kedua.. hehehe.. bukan ape.. fafaw bgn lambat.. ak dh kejut dah.. tgk2 die tarik balik selimut die.. ngn bear busuk die tu.. smbung tido balik.. hmm.. ape lag... lambat la.. kebetulan team yg lawan hr semalam kt bj team kaza ngn team jidin.. haa.. siapla ak dah agak dah.. memang kene bantai la team kaza.. junior la katekan.. huhu.. betul pon.. 7-0.. aku seronok la sbb ey menang.. dh mmg ak skg ey.. hehehe.. semalam man pon ade.. aza pon ade.. lepas je game.. g la lepak kt kedai makan kat bj tu.. abe katenye.. hmm.. xde selera nak makan.. tuhan je tau nape ak xselera nk mkn.. huhu.. fafaw beria nk balik cepat sbb lambat2 nnt lambat sgt smpai kolej.. yelah.. ikutkan aje la cik fafaw kita tu... masuk hr semalam, dh 2 kali la jumpe awek kaza.. baik orgnye.. comey je.. huhu... bertuah si kaza tu.. hehehe..


sampai je kolej, kitorg terus naik kafe.. g order mknn.. tapau je.. konon nk mkn smbil tgk wayang nnt.. ape lagi, biasela wayang 304 mahsuri.. hehehehehe.. ak beli mihun goreng.. cik fafaw tu beli kuetiow kungfu.. hmm kata xsuke telur, sebok die order food yg ade telur.. ape lagi, merungut la die time mkn.. ish.. xsenonoh betul.. bajet2 nak tgk wayang.. hr semalam korum xcukup.. aku fafaw yana n yanie je.. mula2 masing2 on laptop.. aku on9 sebab nak bukak website tv3.. kate si man ngn kaza suara aku ngn fafaw miasuk tv sbb menjerit bila team kaza dapat gol mase lawan nur insafi hr tu.. huhu.. mula2 xcaye.. tp, bila dh dengar sendiri, haa.. baru percaya.. hahahahaha... apelagi.. gelak besar la kitorg semalam... lepastu.. dak2 ni sebok men ym.. chatting.. aku pon same la sbb ramai lak yg on9.. ha.. bila on ym, hobi aku bg buzz kat org.. hehehe.. smpai penat tgn tu nk tekan buzz.. hmm... semalam razman on9.. kaza on9.. acai on9.. uish.. ramai la yg on9.. eric on9 jugak.. ajaq... kawan2 aku yg len pon sama.. uish.. tp kebetulan khusyuk men msg ngn man.. siap men game lagi.. mula2 men pool, terkial2 aku.. xerti men dowH! nasib bek man ni baik n tlg ajar aku.. so, bila dh tau, teruskan je la main.. hehehe.. tp kalah.. hahaha.. adatla.. ade yg menang, ade yg kalah.. tol x..? lepas tu men chess pulak.. huh kalah lagi.. walaupun dibantu oleh cik fafaw n the geng, tp, xde rezeki.. nk wat cmne.. men pearl tu pon asek kalah je.. huh.. last2 men literati.. men bende ni cm scabble gak.. seronok! kitorg men bergame2 sampai xsedar dah subuh! giler la.. yani ngn yana dh tido.. tggl fafaw je.. die chatting.. pastu tgk citer korea.. gelak sorg.. haish.. xtahan betul! hmmm.. sambung men game ngn razman, die kasik chance ak menang 2 kali.. wow.. best! hmm.. lepas je habes game terakhir tu, jam dh pkul 6.10.. mata dah ngntok.. bajet nk tggu makcik nasi lemak pkul 6.35.. tgk2 ak ttido.. aduhaii.. melepas nk mkn nasi lemak hr ni.. sbbnya, korg agak2 je la aku bgn kol bape.. nasi lemak pon dah abes.. hahahahahaha...


bgn je, aku terus siapkan baju nak g basuh gune mesin.. teropong langit cerah je.. ai, 20 minit kemudian dah gelap.. ish.. last2 sidai baju dlm bilik.. sambil tu on laptop sbb nk bace paper psl game semalam.. hahaha.. tgelak aku.. katenye, national junior kalah sbb terlalu respect kat senior dierg.. ish.. sengal tol! huhu.. tgk2 si man buzz aku.. ape lagi.. chatting la beb.. siap maen game literati lagi.. hahahaha.. giler kan..!